Poppenhuizen en miniaturen 't Kleine Loo
Beurs Houten

Alles Klein Beurs Expo Houten


Rembrandt Voorhuys

Sijdelcaemer

Nieuws

27/3 op beurs gevonden: ring

Inhoudsopgave:

* AllesKlein beurs Houten
* AllesKlein nu heel klein
* Nieuw projekt succesvol afgerond
* Rembrandthuys
* Workshops

Eindelijk weer beurzen

Na lange tijd van corona-beperkingen is met de eerste beurs van 2022 het nieuwe seizoen goed gestart. Met de AllesKlein beurs op 27 maart was het wel duidelijk dat de hobby nog lang niet klaar is. Dit is gelijk het startsein voor het komende beursseizoen.
Zie ook de Terugblik en AGENDA voor nieuwe data.

Verloren en gevonden

Het was gezellig en drukbezocht en voor iedereen weer even heel erg wennen. Daarbij werd er e.e.a. verloren en gevonden. Verloren tassen en vergeten aankopen kwamen weer goed terecht en gewonnen prijsjes alsnog bezorgd. Alleen de eigenaresse van een GEVONDEN RING is nog niet terecht. Graag melden via mail info@allesklein.nl en als je een juiste beschrijving geeft, is ook dit opgelost.

AllesKlein nu heel klein

Door corona en gezondheidsproblemen heb ik eind 2020 het bedrijf beëindigd. Na ruim 20 jaar ga ik verder als particulier. De naam AllesKlein blijft bestaan, ik geef nog workshops, er wordt nog steeds de beurs in Expo Houten georganiseerd en ik ga zeker deelnemen aan andere beurzen. Mijn assortiment zal meer variëren, want minder inkoop en langzamerhand meer eigenmaak. Graag zie ik jullie binnenkort weer fysiek terug.

Nieuw projekt succesvol afgerond

Gedurende 2021 werd er hard gewerkt aan een prachtig projekt voor het Teylersmuseum in Haarlem: een modelhuis van het woonhuis van Pieter Teyler. Zijn echte woonhuis in Haarlem werd afgelopen jaren grondig gerenoveerd, tot nieuwe fundering toe. Het is inmiddels geopend door HKH Maxima en voor het publiek toegankelijk via het Teylersmuseum. Het Teylersmuseum is het oudste museum in Nederland en gesticht vanuit de nalatenschap van Pieter Teyler, een man met grote interesse voor wetenschap en kunst. Het museum heeft een unieke verzameling fossielen én kunst, met wisselende exposities. Bij de restauratie van het woonhuis is gekozen voor de stijl van de herinrichting door de Stichting rond 1800. Bij de inrichting van het modelhuis in schaal 1:12 is juist gekozen voor de inrichting tijdens Teylers' bewoning (ca. 1750-1778). Het "poppenhuis" is permanent te zien in een voorkamer van het echte huis. Het was een leuk projekt, heel leerzaam door de andere benadering: geen poppenhuis maar een maquette naar realiteit. Ook een heftig projekt, door de enorme tijdsdruk. Het gehele huis van maar liefst 3,50 meter lengte moest in ongeveer een half jaar voltooid worden en dat lukte met veel hulp! In mijn PRIVE Projekten pagina komen in de loop van 2022 meer foto's en informatie.

Teylershuis in aanbouw

Rembrandthuys

Nu het Projekt Rembrandthuys is afgerond, wordt er in de pagina PRIVE PROJEKTEN ruimte gemaakt voor allerlei informatie over dit projekt.
Hier vind je foto's, verhalen en een inhoudsopgave van alle nummers van DHN waarin het Rembrandthuys besproken is alsmede tips voor de bouw. Het huis is in volle glorie te bezichtigen in het Rembrandtsmuseum in Amsterdam.

Bij deze PRIVE pagina vind je ook andere projekten waar ik aan werk(te), zoals Het Kleine Loo.