Poppenhuizen en miniaturen 't Kleine Loo


Beurs Houten

Alles Klein Beurs Expo Houten

Teylershuis in aanbouw

Nieuws

Inhoudsopgave:

* Workshops bij AllesKlein
* Nieuw projekt succesvol afgerond

Workshops bij AllesKlein

Vanaf januari 2024 begint het nieuwe workshopseizoen. Deze worden telkens gepland op een woensdag, vrijdag of zondag met kleine groepjes, thuis in Utrecht. Aanmelden kan per mail, stuur een berichtje naar info@allesklein.nl met gewenste workshop, dan wordt een datum in overleg gepland. Sommige workshops zoals Tuinhoekje zijn ook heel geschikt voor vriendengroep of collega’s onderling als dagje-uit. Paar uurtjes intensief knutselen en dan lekker eten in de charmante binnenstad van Utrecht. Zie uitgebreidere beschrijving van de diverse mogelijkheden in Workshops

Projekt Teylershuis succesvol afgerond

In december 2023 is dan eindelijk de laatste hand gelegd aan het in 2021 gestarte projekt Teylershuis. In het modelhuis 1:12 wordt 18 december een barometer en grote staande klok in de hal van het huis geplaatst, handgemaakt door Kim Bensdorp die een replica op schaal maakte van de echte klok en barometer die in het Pieter Teylershuis hangen. Daarmee is het modelhuis compleet, te bezichtigen bij het Teylersmuseum in Haarlem.
Gedurende 2021 werd er hard gewerkt aan een prachtig projekt voor het Teylersmuseum in Haarlem: een modelhuis van het woonhuis van Pieter Teyler. Zijn echte woonhuis in Haarlem werd afgelopen jaren grondig gerenoveerd, tot nieuwe fundering toe. Het is inmiddels geopend door HKH Maxima en voor het publiek toegankelijk via het Teylersmuseum. Het Teylersmuseum is het oudste museum in Nederland en gesticht vanuit de nalatenschap van Pieter Teyler, een man met grote interesse voor wetenschap en kunst. Het museum heeft een unieke verzameling fossielen én kunst, met wisselende exposities. Bij de restauratie van het woonhuis is gekozen voor de stijl van de herinrichting door de Stichting rond 1800. Bij de inrichting van het modelhuis in schaal 1:12 is juist gekozen voor de inrichting tijdens Teylers' bewoning (ca. 1750-1778). Het "poppenhuis" is permanent te zien in een voorkamer van het echte huis. Het was een leuk projekt, heel leerzaam door de andere benadering: geen poppenhuis maar een maquette naar realiteit. Ook een heftig projekt, door de enorme tijdsdruk. Het gehele huis van maar liefst 3,50 meter lengte moest in ongeveer een half jaar voltooid worden en dat lukte met veel hulp!
In Projekten komen meer foto's en informatie.

Graag tot ziens.