Poppenhuizen en miniaturen 't Kleine Loo
Beurs Houten

Alles Klein Beurs Expo Houten


Rembrandt Voorhuys

Sijdelcaemer

Nieuws

Inhoudsopgave:

* Helaas weer geen AllesKlein beurs
* AllesKlein nu heel klein
* Nieuw projekt succesvol afgerond
* Rembrandthuys
* Workshops

Helaas weer geen AllesKlein beurs

Na een lange periode van onzekerheid werden er weer voorzichtig enkele beurzen georganiseerd, waardoor ook weer hoop ontstond voor de jaarlijkse AllesKlein beurs, maar helaas heeft het niet zo mogen zijn. Gezien de huidige lockdown, is besloten de beurs op 30 januari 2022 niet te houden.

Zie voor meer informatie AGENDA Graag tot ziens in betere tijden.

AllesKlein nu heel klein

Tot vorig jaar was Alles Klein nog een bedrijfje. Maar door corona en de nodige gezondheids-problemen heb ik besloten het bedrijf te beëindigen. De naam Alles Klein blijft bestaan, maar ik ga nu als particulier verder. Mijn assortiment zal wat meer gaan variëren, minder inkoop en langzamerhand meer eigenmaak. Vanaf september start ik met de inschrijvingen voor de AllesKlein Beurs in januari 2022. En wat graag zie ik jullie binnenkort op de beurs van WB evenementen.

Nieuw projekt succesvol afgerond

De afgelopen maanden werd er hard gewerkt aan een prachtig projekt voor het Teylersmuseum in Haarlem: een modelhuis van het woonhuis van Pieter Teyler. Zijn echte woonhuis in Haarlem werd afgelopen jaren grondig gerenoveerd, tot nieuwe fundering toe. Het is inmiddels geopend door HKH Maxima en voor het publiek toegankelijk via het Teylersmuseum. Het Teylersmuseum is het oudste museum in Nederland en gesticht vanuit de nalatenschap van Pieter Teyler, een man met grote interesse voor wetenschap en kunst. Het museum heeft een unieke verzameling fossielen én kunst, met wisselende exposities. Bij de restauratie van het woonhuis is gekozen voor de stijl van de herinrichting door de Stichting rond 1800. Bij de inrichting van het modelhuis in schaal 1:12 is juist gekozen voor de inrichting tijdens Teylers' bewoning (ca. 1750-1778). Het "poppenhuis" is permanent te zien in een voorkamer van het echte huis. Het was een leuk projekt, heel leerzaam door de andere benadering: geen poppenhuis maar een maquette naar realiteit. Ook een heftig projekt, door de enorme tijdsdruk. Het gehele huis van maar liefst 3,50 meter lengte moest in ongeveer een half jaar voltooid worden en dat lukte met veel hulp! In mijn PRIVE Projekten pagina komen in de loop van 2022 meer foto's en informatie.

Teylershuis in aanbouw

Rembrandthuys

Nu het Projekt Rembrandthuys is afgerond, wordt er in de pagina PRIVE PROJEKTEN ruimte gemaakt voor allerlei informatie over dit projekt.
Hier vind je foto's, verhalen en een inhoudsopgave van alle nummers van DHN waarin het Rembrandthuys besproken is alsmede tips voor de bouw. Het huis is in volle glorie te bezichtigen in het Rembrandtsmuseum in Amsterdam.

Bij deze PRIVE pagina vind je ook andere projekten waar ik aan werk(te), zoals Het Kleine Loo.