Poppenhuizen en miniaturen 't Kleine Loo

Veel gestelde vragen

Poppenhuizen kopen bij Alles Klein

De genoemde huizen worden geleverd als bouwpakket. Elk huis is opgebouwd uit MDF panelen, een materiaal dat makkelijk is te verven en behangen. De onderdelen zijn dermate voor-bewerkt dat u bij de montage geen speciaal gereedschap nodig hebt, behalve de schroevedraaier voor de scharnieren. De pakketten zijn voorzien van duidelijke Engelstalige handleiding met foto's. Mocht de montage toch vragen opwerpen, dan kunt u uiteraard contact opnemen met Alles Klein. Wij helpen u graag verder.
Nodig voor montage: sterke houtlijm en breed plakband. Hobbymesje en schroevedraaier.

De inhoud van het poppenhuispakket bevat alle onderdelen voor het huiscasco, de bijbehorende trappen, buitendeur, ramen en alle sier-elementen die bij het betreffende huis horen (zie foto's). Bij sommige huizen zitten er bovendien losse tussenwanden bij voor extra kamer-indeling. Echter geen binnendeuren. Deze standaarddeuren zijn vanaf 4,95 verkrijgbaar (meerdere merken binnendeur passen hierin).

Opbouw

De opbouw van het pakket

Het huiscasco zelf is in een avond in elkaar te zetten. Houd daarbij de volgorde aan zoals in de handleiding is aangegeven. Losse onderdelen als sierstrips, raamkozijn of trappen kunt u beter eerst verven alvorens vast te zetten. Ook de voorgevel bewerkt u makkelijker platliggend dan wanneer deze al gemonteerd is met de scharnieren. Leg de onderdelen eerst uit zodat u straks herkent welk onderdeel bedoeld wordt. Probeer zonodig ZONDER lijm eerst met tape in elkaar te zetten zodat u vertrouwd raakt met het pakket. Lijm dan de casco in elkaar in de volgorde van de handleiding (met foto's). Laat de casco goed drogen alvorens andere onderdelen erop vast te zetten. Meestal begin ik 's avonds en laat het huis een nachtje met rust en ga de volgende dag verder met de details.
Houtlijm en breed plakband is voldoende voor de BM-bouwpakketten.

Welke volgorde bij het bouwen van een poppenhuis?

Er is geen vaste wet voor het bouwen van een huis. Maar zelf volg ik deze volgorde: bouw eerst het huis, leg dan de leidingen aan, dan het "natte" werk (verf) en dan het droge werk zoals behang. Tenslotte de vloer en alles afwerken met bijvoorbeeld plintlatjes e.d.

Maar als u de buitenkant wil verven en alles eerst in de grondverf zet (wat bij sommig dun behangpapier zeker nuttig is omdat het hout anders somber doorschijnt) dan is het veel makkelijker eerst met een rollertje alle onderdelen plat liggend te verven en daarna pas op te bouwen. LET OP: verf zo min mogelijk de passtukken en lijm-randen want daar houdt de lijm niet goed of het pakket past niet meer goed in elkaar. In dat geval zit er niets anders op dan een beetje afschuren...

Inbouw elektra

Aanleg van elektra

Dan dus het huis opbouwen, elektra-leidingen (CirKit) eventueel al aanleggen (zie elders meer over elektra) en dan lekker aan de slag met behangen.
Hierover valt zoveel uit te leggen, dat het een apart hoofdstuk wordt.

Zie Elektra Tips
Zie Behang Tips


Elektra-systeem met CirKit (voorbeeld)

Elektra inbouw

Vloerbedekking

Na het behang gaat de vloerbedekking erover heen. Dat kan (zelfklevend) tapijt zijn of hout/parket, tegels of zeil. Dan zie je niets terug van de overlappen van het behang en je hebt toch geen spleet. Eventueel kun je de overgang nog afwerken met latjes, plint of anderszins. Klaar!


Voorbeeld Bomal Tapijten Bomal tapijt

Stuur Uw vraag naar info@allesklein.nlTop

Terug